maanantai 13. heinäkuuta 2015

Pennut ovat täällä!

Pennut syntyivät 13.7 aamuyöllä.

Sunnuntaina illalla mittasin vielä lämmöt klo 23 ja ne olivat edelleen 36,8 joten ajattelin nukkua hiukan. Tiesin, että heräisin jos Madde alkaisi petaamaan ja pyörimään laatikossa. Madde oli rauhallinen ja petaamisen lomassa ehti myös ottaa rennosti.





Heräsin klo 01.55 siihen että Madde läähätti ja pyöri laatikossa. Nousin ylös ja mittasin sen lämmön joka oli 37,5. Aavistin, että nyt oli synnytys lähellä.

Madde rupesikin ponnistelemaan pian ja eka urospentu syntyi  klo 02:13. Pentu painoi 292g ja sai työnimekseen "Tempo", koska tempoi heti menemään kauhealla vauhdilla ja metelillä.

Medde hoiti pennun kokonaan itse. Tarkastin vaan kitalaen ja punnitsin pennun ja autoin vähän kuivaamisessa. Madde hoiti pentua heti hyvin pontevalla otteella.

Ei mennyt kauaakaan, kun Madde ponnisti muutaman kerran ja toinen urospentu näki päivänvalon klo 02:25. Pentu oli selvästi ensimmäistä pentua pienempi. Madde hoiti tämänkin pennun itse, niin kuin kaikki muutkin. Punnitsin pennun ja painoa oli 209g. Pentu oli heti virkeä ja saikin työnimekseen "Teho", koska oli niin tehokas pieni <3

Näiden kahden jälkeen odottelin jo kolmatta mutta Madde selvästi rauhoittui hoitamaan kahta syntynyttä pentua joten aavistin, että voisi mennä hetki ennen kuin seuraava tulisi. Kävin hetkeksi pitkälleen sängylle ja annoin Maddelle rauhan hoitaa pentuja.

Sainkin odotella reilun tunnin kunnes Madde alkoi taas läähättää ja ponnistamaan. Isoin urospentu saapui maailmaan klo 04:02. Painoa tällä pojalla oli 312g. Työnimekseen se sai "Puhti".

Aika pian tämän jälkeen Madde synnytti seuraavan pennun klo 04:45, joka oli myös uros ja painoi 286g. Työnimekseen se sai "Tahti" :)

Nyt rupesin jo miettimään, että onko mulla kohta 5 urospentua laatikossa. Kävin itse vessassa ja naureskelin mielessäni, että Madde on niin kiltti tyttö, teki paljon poikia mun miehen mieliksi kun se on kokoajan hokenut sille, että poikia pitää saada tähän taloon.

Pian Madde taas ponnisti ja saatiinkin viimeinen pentu maailmaan klo 05:09. Jännityksllä odotin hieman, että Madde saa rauhassa katkaista napanuoran ja nuolla kalvot rikki. Sitten kurkistin jalkoväliin ja tyttöhän sieltä tuli <3 Madde piti mua jännityksessä loppuun saakka! Narttupentu painoi 255g ja sai nimekseen "Tiuku"

Täytyy kyllä olla tyytyväinen kuinka helposti Madde homman hoiti! <3 Töissä kun näkee niin paljon synnytysvaikeuksista kärsiviä koiria niin tottakai kaikki pahimmat vaihtoehdot oli pyörinyt mielessä.






Ekana syntynyt uros on hieman vaaleampi kuin muut pennut. Kaikki siis ruskeita väriltään. Puhti ja Tiuku on väritykseltään äitinsä kopioita. Tiukulla on samanlaiset vauhtiraidat selässä kuin Maddella oli pentuna. Nyt tosin Maddella ei ole enää kuin muutama valkoinen karva nähtävissä. Nämä raidat ovat isoisä Njodin perintöä jolla tuollainen raita on kyljessä.

Muutamalla pennulla on takakannukset. Rayn siskolla on takakannukset joten se tulee varmaan sieltä.

Yksilöpassikuvat tulee kunhan saan paremmalla kameralla kuvat otettua. Nyt me vähän huilataan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti